Despre Vinador

Vinador.ro este un proiect nascut din pasiunea pentru vinul și viticultura din R.Moldova. Am creat această platformă pentru a promova micii producători de vinuri din moldovenești într-o manieră personală, și, recunosc, subiectivă, dar ușor accesibilă tuturor iubitorilor de vin.

Vinurile sunt marea mea dragoste. Vreau să împărtășesc cu tine descoperirile mele în materie de vinuri de autor, doar că vreau să o fac fără snobism sau pretenții de sommelier. Pentru că vinul, după mine, e mai mult despre emoții, despre poveștile oamenilor care îl creează și a celor care îl savurează.

Și dacă e să vorbesc despre oameni și povești, desigur că voi povesti despre Moldova. Supusă embargoului, reorientată către piața europeană, industria vinului basarabean a cunoscut în ultimii ani o schimbare radicală. Vinurile Moldovei au renăscut cu o nouă viziune, cu un nou nivel de calitate și au intrat în competiție cu cei mai mari jucători vinicoli din lume. Rezultatul? Un progres ambițios, apreciere internațională și multe medalii de aur. Dar cel mai curios este faptul că multe dintre aceste medalii au mers către producătorii mici, care nu au lăsat mâinile în jos pentru nici o clipă și au lansat cu mult curaj vinuri unice, cu caracter deosebit.

De aceea, în ultimi ani, am devenit tot mai curios să descopăr micile vinării – un fel de hidden gems aruncate prin toată Moldova, care ascundeau niște vinuri absolut superbe. Acești mici producători lansează anual vinuri extraordinare, dar în cantități prea limitate pentru a fi vândute la raft. Ar fi păcat ca aceste opere de artă să nu fie descoperite de oameni pasionați de vinuri, de oamenii ca tine. Iar misiunea mea este să le selectez și să ți le prezint, subiectiv, desigur, dar din tot sufletul și cu cea mai mare responsabilitate.
Așa s-a născut Vinador.ro

Cum aleg vinurile?
Caut. Gust. Descopăr. Găsesc. Obiectivul meu și promisiunea pe care o fac este că voi prezenta aici doar vinuri care m-au impresionat, pe care i le-aș dărui unui prieten drag, sau le-aș savura în compania oamenilor apropiați. Vreau să mă asigur că vei deschide o sticlă care are de spus o istorie frumoasă și te va face mândru că o ai în colecție.
De unde vine vinul?
În Moldova există peste 37 de crame artizanale. Aici, vinurile se nasc dintr-o alchimie frumoasă între terroir, tradiție și oameni. Acest lucru le face autentice, originale. Iar experiența de a le savura este una unică, pentru că vine la pachet cu valorile oamenilor și locului unde acestea sunt produse.
Dacă ai ajuns până aici înseamnă că împărtășim aceeași pasiune.
Te invit să urmărești în continuare paginile mele sau abonează-te la newsletter și rămâi conectat
cu cele mai tari descoperiri în materie de vin. Hai să sărbătorim viața împreună.
Noroc!

Vinurile bune vin cu istorii frumoase. Chiar și în căsuța de e-mail.
Înscrie-te la newsletter-ul Vinador și află cele mai tari lucruri despre cele mai tari vinuri din Moldova.
Hai să creștem împreună de la simpli iubitori de vin
la adevărați cunoscători 😀.

Comentarii recente
  About Us

  Beverly Fox

  Cras et arcu sagittis, faucibus est sed, ullamcorper tellus. Vestibulum blandit mi nec.

  Ads
  Arhive
  Categorii
  • Nicio categorie
  Ai peste 18 ani? Acest site poate fi accesat doar de cei cu vârsta legală de a consuma băuturi alcoolice.