Campionatul de Vinuri Românești

Ediția a 3-a. Marea Degustare de Rosé

29 iunie 2022 ora 19:00
Terasa Karta Bucharest
Bd. Unirii nr. 22, Bucureşti Sectorul 3

Primul eveniment de apreciere a vinului unde contează părerea publicului larg, a cumpărătorilor.
Campionatul de Vinuri Românești are ca structură o serie de evenimente, pe care le organizăm lunar. La fiecare ediție vom degusta în orb și vom aprecia vinuri dintr-un anumit soi sau realizate cu un anumit procedeu de vinificație (de exemplu: rose-uri, cupaje, spumante).

Oameni din toate domeniile de activitate degustă în orb mai multe vinuri produse din același soi de struguri, dar de la crame diferite. La degustare poate participa orice pasionat de vinuri și nu doar, accesul se face în baza unui bilet procurat online.

Toate mostrele înscrise în concurs vor fi notate online. Participanții la degustare nu cunosc originea vinurilor, aceasta este dezvăluită abia după ce formularele cu note sunt încărcate și centralizate.

La fiecare ediție de campioant avem gustări asociate soiului/ vinului degustat. Meniul este gândit și elaborat împreună cu chefii bucătari de la locațiile  partenere.

Chiar dacă degustarea în orb presupune dedicație și responsabilitate ridicată atunci cand vorbim de aprecierea vinurilor, totuși ne-am propus să o facem într-o atmosferă degajată, relaxantă și plăcută. De aceea la evenimentele noastre mereu vom avea parte de muzică live și multă voie bună.

3 cele mai apreciate vinuri de public vor fi premiate cu diplome. Trofeul VINADOR va fi oferit cramei/vinului clasat pe primul loc.

În cadrul fiecărei degustări vom avea și o comisie specială formată din 10 specialiști din domeniu care vor degusta aceleași vinuri, doar că notele lor vor fi centralizate într-un fișier separat. Top 3 crame cu cel mai mare punctaj la fel vor fi premiate cu diplome speciale cu mențiunea comisiei speciale.

Dacă îți plac vinurile, competiția și serile petrecute frumos, hai și tu cu noi, alături de iubitori de vin și oameni faini ca tine, să degustăm și identificăm împreună top cele mai bune vinuri ROSÉ (monosoi) din România. 

Parteneri media:

Parteneri:

Ai peste 18 ani? Acest site poate fi accesat doar de cei cu vârsta legală de a consuma băuturi alcoolice.